Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

2019. április 29

Manapság sokat beszélnek arról a tényről, hogy az üzletnek társadalmilag felelősségteljesnek kell lennie. A vállalkozókat megtanítják a munkavállalók kiválasztásának, kiképzésének és motiválásának, a vigyázásuknak, a vállalati rendezvények és a csapatépítő tréningek helyes útjának. Valójában a modern gazdaságban az „emberi” tényező egyre fontosabb szerepet játszik, és a látnoki vezetők megértik, hogy vállalkozásuk jóléte közvetlenül függ alkalmazottai minőségétől és lojalitásától.  

Az Internet tele van cikkekkel a személyzet felvételi, fejlesztési és elbocsátási kérdéseiről, kivéve egyet ... Ha beírja a Google-ba „hogyan kell egy alkalmazottat nyugdíjba vonni”, akkor főleg vers és próza kívánságait, ünnepi forgatókönyveket ír a „hello” szellemében. , nyugdíj ”és ajándékötletek órák és teáskészletek formájában. Shura a "Office Romance" film aktivistája egy ló bronzszoborjával akaratlanul felbukkan az emlékezetében. Ez egy teljesen archaikus szovjet hagyomány, amely nem veszi figyelembe a modern világot és az emberek valódi szükségleteit.

Ha egy vállalat arra törekszik, hogy progresszív legyen, és hosszú ideig tartja a munkatársait a rangsorában, nem csak az fontos, hogy hogyan fogadja őket, hanem azt is, hogy kísérje őket jól megérdemelt pihenésre. A nyugdíjat az emberek eltérően érzékelik, és sok ember számára ez nehéz, nagyrészt kritikus mérföldkő az életben. Az a mód, amellyel a társaság bánik azokkal az emberekkel, akik munkájuk évét erre fordították, az egész csapat valódi és élénk érdeklődését váltja ki. Vajon a szervezet valóban ábrázolja-e az egyéni gondoskodást és tiszteletet az ember iránt, vagy egyszerűen bemutatott valami sztereotípiát „a show-hoz”.

Hogyan segítheti a munkáltató alkalmazottait és megszervezheti a tisztességes nyugdíjat?

Nagyon fontos, hogy a nyugdíjazáshoz közeledve időt adjon a munkavállalónak belső érzéseinek és érzéseinek rendezésére (és szinte mindig ott vannak), hogy nyugodtan beléphessen az élet új szakaszába. Rendelkezhet rendkívüli vakációval, fizethet egy hétvégi kirándulásért valahol a vidéken. Feltétlenül beszéljen informálisan valakivel "szívből a szívbe".

A legjobb gond az, ha maximális segítséget nyújtunk minden nyugdíjba vonuló dokumentum előkészítéséhez és végrehajtásához. Ennek a gondozásnak köszönhetően megmenthető a személy ideje és idegei. A jövőbeli nyugdíjasok nyugodtan véglegesítik őket, nem kell körbefutniuk és bizonyítványokat gyűjteni, összes dokumentumot benyújtani, sorban állni a nyugdíjalapban, stb.

Azt kérdezi: "Milyen nehézségek lehetnek, ha minden szigorúan és hivatalosan velünk van?" Az embernek tapasztalata lehet, mielőtt az Ön vállalatánál dolgozik, és ha a munkakönyvében nincs igazolt javítás, a nyilvántartást a szabályokat megsértve készítik, akkor problémák merülhetnek fel. Széles körben elterjedt a befogadási (elbocsátási) végzés számának vagy dátumának hiánya, a vállalkozás átnevezésének nyilvántartása vagy a vezetéknév változására vonatkozó információk. A FIU-nál nehézségek merülnek fel, ha törlések vannak a munkahelyen, homályos aláírások vannak, és a szervezetek pecsétei rosszul olvashatók, homályosak.

Nem szabad elfelejteni, hogy az eredeti munkafüzet csak a munkavállaló elbocsátásakor adható ki. Ha korábban adja ki az eredeti példányt, és a dokumentum hirtelen elveszik, akkor a felelősség a munkáltatóra hárul, aki köteles a munkakönyveket vezetni és vezetni. És ez nem minden nehézség, amely felmerülhet a nyugdíjas szabadidő felé vezető úton.

Ha hamarosan egy igazgató, felső vezető, vagy csak egy tisztelt alkalmazott, akinek a cég nagyon hálás, visszavonul a csapatában, megrendelheti a „ Kulcsrakész ” szolgáltatást .

A nyugdíjat a Budapesti Nyugdíjjogi Központ szakértői fogják gondoskodni. Nem kell sehova futnia, és bármit is aggódnia kell. A szakemberek elvégzik a munkafüzet vizsgálatát, szükség esetén vizsgálatokat tesznek igazolásokra, ellenőrzik az egyéni személyes számlát, elvégzik a nyugdíj előzetes kiszámítását, megbízás útján nyilatkozatot nyújtanak be a FIU-hoz, megoldják az összes felmerülő kérdést, ellenőrzik a nyugdíj kiosztásának eljárását és a méretének helyességét. A társaság időt és ideget takarít meg a munkavállaló számára, és értékelni fogja az ápolást, és biztos abban, hogy megkapja a lehető legmagasabb nyugdíjat, amelyre a törvény értelmében jogosult.

Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

elérhetőségek

Budapest központjában található

(Viber, WhatsApp) +3613530175

1139 Budapest, Váci út 77

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgárok hivatalban történő befogadására csak előzetes bejelentkezés alapján kerül sor!

Hétköznap dolgozunk 10:00 és 19:00 között.

Telefon a felvételhez: +3613530175


E-mail: penzbeli_onyf@gmail.com