Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

2019. június 10

Általános szabály, hogy valaki segíti az idős polgárokat, akik egészségügyi okokból nem tudnak magukkal vigyázni és életüket élni. Közel, szomszédok, barátok, rokonok, önkéntesek, csak gondozó emberek. Ráadásul az ilyen asszisztensek a legtöbb esetben nem vesznek pénzt szolgáltatásáért.

De nem mindenki tudja, hogy ha egy gondozó asszisztens munkanélküli, de képes dolgozni, akkor az állam kész havi kompenzációt fizetni. Ennek neve „Kompenzáció és havi kifizetés a fogyatékossággal élő állampolgárok, fogyatékossággal élő gyermekek vagy fogyatékkal élők gondozására az 1. csoport gyermekkorától kezdve”. A

gondozott
fogyatékossággal élő állampolgárok a következők: - 1 csoport, a gyermekkortól fogyatékkal élők kivételével, 1 csoport;
- idős polgárok, akiknek állandó orvosi ellátásra van szükségük egy egészségügyi intézmény megkötésekor;
- 80 év felettiek;
- fogyatékossággal élő gyermekek és fogyatékkal élők az 1. csoport gyermekkorától kezdve.

Kompenzációs kifizetés elrendeléséhez az állampolgárnak nyugdíjpénztárhoz kell fordulnia a nyugdíjbiztosítási vállalkozás székhelyén. 2019. június óta a kompenzációs összeg Budapesten 1380 forint. (a kerületi együttható figyelembevételével). Pontosan ugyanannyi gondozott ember járul hozzá nyugdíjának.

A havi fizetést azoknak a szülőknek (örökbefogadóknak) is megállapítják, akik 18 év alatti fogyatékossággal élő gyermekeket vagy fogyatékossággal élő gyermekeket gondoznak az 1. csoport gyermekkorától kezdve. Ezt a kifizetést attól a hónaptól számítják ki, amikor a gondozást végző állampolgár nyilatkozatot és minden szükséges dokumentumot igényelt a Nyugdíjalap részlegére, amely kinevezi és kifizeti a nyugdíjat a gondozott polgár számára, de legkorábban az ilyen kifizetéshez való jog felmerülésének napján. Más szóval, ezt a kifizetést nem automatikusan rendelik, hanem csak az Ön kérésére.

Kiderül, hogy az, aki törődik - növekszik a nyugdíj, de mi van azzal, aki törődik? Idősek. Az ápolási idő az 1. csoportba tartozó fogyatékossággal élő személyt, fogyatékossággal élő gyermeket és a 80 éves korot ápoló személyt szolgálati idő alatt 1,8 nyugdíjpont összegben számolja az ápolás minden évében (157 forint). Ez lehetővé teszi a gondozó számára, hogy megteremtse nyugdíjjogosultságát biztosítási nyugdíjhoz.

A nyugdíjasoknak és a munkanélküli-ellátásokban részesülő személyeknek nincs joga a kompenzációra és a havi kifizetésekre, mivel már részesülnek társadalombiztosításban nyugdíj vagy munkanélküli-ellátás formájában, amelyet az általa létrehozott elveszett jövedelem vagy egyéb jövedelem kompenzálása céljából.

A kompenzációt és a havi kifizetéseket az 1. csoport gyermekkortól kezdve a tehetetlen állampolgár, fogyatékossággal élő gyermek vagy fogyatékkal élő személy számára kiosztott nyugdíjjal fizetik ki.

Fontos nem csak a kifizetések megfelelő elindítása, hanem az is, hogy időben kiszabaduljanak. Az ápolás különböző okokból történő megszüntetése esetén (munkavállalás vagy a biztosítási időbe beillesztendő egyéb tevékenységek indítása, nyugdíjak, munkanélküli-ellátások kiosztása) a távozó állampolgárnak erről 5 napon belül értesítenie kell a Nyugdíjalapot. Hagyja abba a kompenzációt vagy a havi kifizetéseket. Ellenkező esetben a polgároknak vissza kell térniük az illegálisan beszedett pénzeszközökhöz.

Figyelem! 2019. július 1-jétől a nem működőképes, szülői szülők havi kompenzációs kifizetést kapnak a fogyatékossággal élő gyermekek vagy fogyatékossággal élő személyek gondozásáért az 1. csoport gyermekkorától, megnövelt összegben. A kifizetés összege 10 000 forintre növekszik, Budapesten pedig a 15% -os kerületi együtthatót figyelembe véve 11 500 forint lesz. A havi kifizetés összegének újratervezése „deklaratív eljárás nélkül” történik. Egyszerű szavakkal: az újraszámításhoz nem kell jelentkeznie a FIU-nál.

Ha bármilyen kérdése van, bármikor felteheti őket a Maxipensia Nyugdíjjogi Központ szakembereinek. Ez az egyetlen szervezet Budapesten, amely csak a nyugdíjakra szakosodott. 20 éves tapasztalattal rendelkező ügyvédeink segítik a problémák megoldásában. 

Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

elérhetőségek

Budapest központjában található

(Viber, WhatsApp) +3613530175

1139 Budapest, Váci út 77

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgárok hivatalban történő befogadására csak előzetes bejelentkezés alapján kerül sor!

Hétköznap dolgozunk 10:00 és 19:00 között.

Telefon a felvételhez: +3613530175


E-mail: penzbeli_onyf@gmail.com