Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

2019. november 6

Minden nyugdíjas életében legalább egyszer hallotta a "nyugdíjak újraszámítása" kifejezést. Általánosabb formájában az „újraszámítás” a nyugdíj méretének új körülmények miatt bekövetkezett változása. Ezek a körülmények nagyon-nagyon sokak lehetnek. Az egyszerűség kedvéért az újraszámítás két típusra oszlik: alkalmazásonként és alkalmazás nélkül.


Elosztási típusok


„Nincs alkalmazás” azt jelenti, hogy a Nyugdíjalap maga számolja el a nyugdíjat automatikusan. Ez magában foglalja a nyugdíjak éves indexálását, az öregségi biztosítási nyugdíj összegének újraszámítását, ha a nyugdíjas nyugdíjba lépte a 80 évet, a rokkantsági csoportban bekövetkezett változások stb. Ezekben és egyéb esetekben az embernek nem kell mennie a Nyugdíjalapba, minden automatikusan megtörténik. De a második típusú újraszámítás teljes mértékben a nyugdíjasra hárul. A deklaratív természet azt jelenti, hogy az újraszámítást csak akkor hajtják végre, amikor egy személy jelentkezik, így sok nyugdíjas nem tudja, hogy nagyobb nyugdíjban részesülhet. És még egy fontos árnyalat: Az alkalmazás újraszámítását a kezelés hónapját követő következő hónapban kell elvégezni. Még akkor is, ha a törvény értelmében sok éven keresztül megnövelt nyugdíjat kaphat, az újraszámítást a jelentkezés pillanatától kell elvégezni. Ezért minél hamarabb megtörténik, annál jobb. Az alkalmazás újraszámítása sok személyes körülménytől függ. Például, egy személynek nem volt biztosítási időszaka a nyugdíja kiszámításakor, majd talált igazoló dokumentumokat, és azt kérte, hogy vegye figyelembe ezt az időszakot. Vagy valaki kéri a nem biztosítási időszakok beillesztését - katonai szolgálat vagy gyermekgondozás, megnőtt a megnövelt rögzített összegű kifizetés joga, vagy megváltoztak az új jogszabályok szerinti nyugdíjak kiszámításának szabályai. Minden ilyen alapot szükségszerűen egy dokumentummal meg kell erősíteni, és összegyűjtése év és évtizedek után nem olyan egyszerű. Ezenkívül fontos az újraszámítási követelmény helyes megfogalmazása. Az emberek azt kérik, hogy növeljék a nyugdíj összegét, hivatkozva az alkotmányra, az elnök vagy a kormányzó beszédeire, legjobb esetben a nyugdíjjog általános szabályaira, de nem adnak érvet a nyugdíjas sajátos élethelyzetével kapcsolatban. Emiatt megtagadják őket. A "Maxipensia" nyugdíjjogosultság-védelmi központ nyugdíj-újraszámítási szolgáltatásokat kínál a nyugdíjasok számára. A szakemberrel folytatott konzultáció és a dokumentumok ellenőrzése során a független ügyvédek megvizsgálják az esetleges életkörülményeket, amelyek növelhetik a nyugdíjat (a fogyatékkal élő családtagok számának változása, a vidéki tapasztalatok, a távol-északban végzett munka, a fogyatékosság, a katonai szolgálat, a tanulás, a gyermekgondozás stb.) ) .. Információhiány esetén ők maguk kérik archívumokat vagy szervezeteket. Készítsen jogilag megalapozott fellebbezést a Nyugdíjalaphoz. gyermekgondozás stb.). Információhiány esetén ők maguk kérik archívumokat vagy szervezeteket. Készítsen jogilag megalapozott fellebbezést a Nyugdíjalaphoz. gyermekgondozás stb.). Információhiány esetén ők maguk kérik archívumokat vagy szervezeteket. Készítsen jogilag megalapozott fellebbezést a Nyugdíjalaphoz.


Átalakított nyugdíj 28 560 forint


Itt egy konkrét példa. Egy nyugdíjas feliratkozott velünk konzultációra. A beszélgetés során panaszkodott a nyugdíja kicsi miatt, ami a legjellemzőbb oka a kapcsolatfelvételnek. Az ügyvédek gondosan tanulmányozták a dokumentumait, és számos levéltárban készítették a vonatkozó kéréseket. A bürokratikus levelezés nem gyors ügy, míg válaszokra várunk, az ügyféllel folytatott kommunikáció folytatódik. Ügyvédeink szeretnének különféle kérdéseket feltenni, és egy nyugdíjas egy beszélgetés során megemlítette, hogy apja van, aki 91 éves és katonai nyugdíjat kap. Ezután úgy döntöttünk, hogy alaposan megvizsgáljuk nyugdíjazási üzletét. Először megtudtuk ez az apa egyszer az 1990-es években egy vállalkozásnál biztonsági őrként dolgozott, de elvesztette munkafüzetét, soha nem kért biztosítási nyugdíjat, sőt még azt sem tudta, hogy neki tartozik. Felkérést tettünk a társaság szolgálati idejére és fizetésére, azonnal válaszoltak nekünk, és mi nyugdíjpénztárhoz fordultak az apának biztosítási nyugdíj kiosztása céljából. A FIU elfogadta kérésünket és havonta további 1000 forint nyugdíjat biztosított számára. Ez évi 12 000 forint. Másodszor, felkértük őt, hogy találjon egy embert, aki vigyázna apjára. Mivel apu már 80 éves, jogosult nyugdíjának további megemelésére „fogyatékossággal élő állampolgárok gondozásáért járó kompenzációs kifizetés” formájában, amely havi 1 380 forint vagy 16 560 forint / év! Együtt a pápa nyugdíja évente 28 560 forinttal nőtt! És hogy még nem kaptuk meg az összes választ magának Olga tapasztalatainak igénylésére. Nyugdíja is emelkedhet. Természetesen nem mindig lehetséges ilyen kézzelfogható növekedést elérni. Átlagosan havi 300 és 2000 forintra lehet növelni a nyugdíjakat, ez évente 3600-ról 24 000 forintra növekszik. De ismét minden mindent egy ember élethelyzetétől függ. Időben nem történt újrakalkuláció, egyszerűen elveszíti azt a pénzt, amelyre törvényesen jogosult. A kiosztási szolgáltatás a Maxipencia Központban 3000 forintba kerül (ez mindenképpen kifizetődik). Menj el azoktól a társaságoktól, amelyek a nyugdíjasoktól kérik a 10-20-30 000 forint újraszámítását. Ha ügyvédeink nem látják az újraszámítás okait, erről előzetesen értesítjük az ügyfelet, és nem vállaljuk meg. Szigorúan a nyugdíjjogszabályok keretein belül dolgozunk, de ellentétben a Nyugdíjpénztárral, ahol óriási az ügyfelek áramlása naponta, mindenkivel külön-külön dolgozunk, annyi időt szentelünk, amennyire szükségünk van az ügy minden részletének megértésére. Nézze meg magad, jelentkezzen be konzultációra most: +3613530175.

Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

elérhetőségek

Budapest központjában található

(Viber, WhatsApp) +3613530175

1139 Budapest, Váci út 77

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgárok hivatalban történő befogadására csak előzetes bejelentkezés alapján kerül sor!

Hétköznap dolgozunk 10:00 és 19:00 között.

Telefon a felvételhez: +3613530175


E-mail: penzbeli_onyf@gmail.com