Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

2019. szeptember 6

- Mi van a nyugdíjmal? - Ezt a kérdést az emberek szinte soha nem kérdezik maguktól 30 év alatt. 40 év elteltével kezdik érdekelni őket. És 50 év után nagyon zavarban vannak. 

A jövőben fog élni az alapja. Sőt, tegnap kellett volna megállapítani. Az adatok szerint a magyar népesség egynegyede nem tervezi, hogy a jövőbeli nyugdíjhoz további megtakarításokat szerezzen, kivéve a nyugdíjalapba történő befizetéseket.

Ugyanakkor csaknem 36% úgy gondolja, hogy legalább 30 ezer forint jövedelemre van szüksége a kényelmes nyugdíjas élethez. havonta. Hivatkozásként emlékezzünk arra, hogy a nem dolgozó nyugdíjasok átlagos nyugdíja 2019 elején 15 430 forint. Kétszer térjen rá a valóságra a valósággal! Nem meglepő, hogy a munka beszüntetése után az anyagi állapot élesen romlik, és ennek eredményeként depressziós érzelmi háttér lép fel.

A mai világban az ön pénzügyi jóléte csak egy személytől függ - önmagától. Ezért az elsődleges feladat egy megbízható pénzügyi légzsák létrehozása magadnak nyugdíjazáskor. A tisztességes állami nyugdíjazás illúzió. Ugyanez az illúzió a fiatalos maximalizmus hordozói körében tapasztalható tömeges sztereotípiák:

1. „Még mindig nem fogok élni a nyugdíjba vonulással. Élj ragyogóan és halj meg fiatalon! ” - az idő múlik: család, gyermekek, és az életkorral sok esetben csak az élet iránti vágy növekszik. Tehát a többség túl fog maradni. A panzió nem messze van, közelebb van, mint gondolnád.
2. „50 éves korig valahogy meggazdagodni fogok, és minden rendben lesz” - természetesen azt kívánjuk, hogy ez megtörténjen, de a „B” tervvel nem fogunk fájni. A boldog esemény reménykedése nem a legjobb életstratégia.
3. „Én már vagyonos ember vagyok, és nincs szükségem ezekre a morzsákra az államtól.” Örülünk Önnek, de a nyugdíj nem csak a pénzről, hanem az igazságosságról is szól. Ez egy olyan megtorlás, amelyet sok évnyi kemény munka után törvény ír elő Önnek. Mutassa be az állami nyugdíjjárulékait?

Ennélfogva a következtetés: a nyugdíj elkerülhetetlen, és legalább gondoskodnia kell róla. Felmerül a kérdés: "Hogyan lehet ezt csinálni?" Ha 30–40–50-kor érkezik ezzel a kérdéssel a nyugdíjalaphoz, akkor azt fogják mondani: „Ne aggódj. Ha megfelelő a kor, akkor gyere. Kiadunk neked. ”

Talán így lesz. És ha nem? 2017-ben a PF nem volt hajlandó kérelmezni a nyugdíj biztosítási részét 125 000 emberre, 2018-ban pedig több mint 170 000 ezerre. Nyugdíjba vonulásakor az a társaság, ahol életed nagy részében dolgozott, megszakadhat, szétválhat, költözhet és megváltozhat, ahogy tetszik. És a szolgálati idő bizonyítása problémát jelenthet. Ezért ne tegyen mindent az utolsó pillanatig.

10 évvel a nyugdíjazás előtt 5 dolgot kell tennie:

1. Ellenőrizze nyugdíjjövedelmét. Figyelemmel kíséri a személyes számla állapotát egy polgár személyes számláján a PF webhelyén. A munkaadók eltérőek, ideértve a gátlástalanokat is. Időről időre ellenőrizni kell, hogy a munkaadó hány járulékot fizetett át a jövőbeli nyugdíjhoz, és hogy fizetése megegyezik-e.

2. A fehér fizetés az egyik legfontosabb tényező a nyugdíjazás jövőjének kialakításában. Ha 30 évig csak a jövedelem nagysága fontos, akkor 30 év elteltével a prioritásnak a hivatalos foglalkoztatás javára kell változnia. A nyugdíjalapba történő járulékokat és az éves nyugdíj együtthatókat számítják ki a hivatalos fizetésekből. Minél magasabb a hivatalos fizetés, annál magasabb a nyugdíj.

3. Végezzen kiigazítást a személyes fiókban. Egyszerűen fogalmazva: a szolgálati időt igazoló dokumentumok (munkaidő, bizonyítványok, oklevelek stb.) Ellenőrzése. Összeegyeztethető-e ezekkel a dokumentumokkal kapcsolatos összes információ a számlakivonattal? Minden speciális élmény kódja le van bélyegezve? Ha nem, akkor késedelem nélkül küldje el kéréseit a megfelelő szervezeteknek vagy a PF-nek.

4. Ellenőrizze a nyugdíj finanszírozott részének rendelkezésre állását. A finanszírozott rész nyugdíjkorhatár elérésekor szerezhető be. Ez egyszeri fizetés, vagy évre bontva. Az első lehetőség a legtöbb számára előnyös. Az átalányösszegű kifizetés azonban számos árnyalattal rendelkezik, ezért előzetesen meg kell ismerkednie a társfinanszírozási program feltételeivel.

5. Kezdje el önálló dokumentumcsomag készítését a nyugdíj kinevezéséhez. 10 évvel a kiadás előtt! Mivel ebben az időben a vállalkozások, amelyeknél dolgozott, valószínűleg eltűnnek, és az igazoló tanúsítványok beszerzése sokkal nehezebb lesz a hiányzó információk tisztázása. A nyugdíj kiszámításakor minden betű és vessző fontos. Erőfeszítéseid minden esetben megtérülnek!

Ez szükséges minimum. Megértjük, hogy nem mindenki akar belemerülni a nyugdíjjogszabályok pusztájába. Ezért, különösen a 40 éves vagy annál idősebbek számára, a Maxipensia Központ felajánlja, hogy ellenőrizze nyugdíjjogosultságukat. A 20 éves tapasztalattal rendelkező szakértők tanácsot adnak a személyes számlájáról szóló kimutatáshoz, ha szükséges, kiigazításokat végeznek, segítenek a szükséges dokumentumok csomagjának összegyűjtésében, válaszolnak minden kérdésre. Az egyszerű és érthető nyelv leírja nyugdíjazási kilátásait.

A Maxipensia Pension Law Center az egyetlen független szervezet Budapesten, amely a polgárok nyugdíjjogosultságainak védelmére szakosodott. 

Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

elérhetőségek

Budapest központjában található

(Viber, WhatsApp) +3613530175

1139 Budapest, Váci út 77

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgárok hivatalban történő befogadására csak előzetes bejelentkezés alapján kerül sor!

Hétköznap dolgozunk 10:00 és 19:00 között.

Telefon a felvételhez: +3613530175


E-mail: penzbeli_onyf@gmail.com