Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

2019. május 23

A "nyugdíj-megtakarítások" kifejezést gyakran összekapcsolják azzal, hogy a nagymamák korábban elhúzták egy "esős napon". Az idő nem áll mozdulatlanul, és ma sok eszköz jött létre a pénzeszközök felhalmozására öregkorához. Kitaláljuk őket.

2002 óta a nyugdíj-megtakarításokat a munkáltatók levonásaiból alakítják ki. Az állampolgár választása szerint tárolhatók az oroszországi nyugdíjalapban (PFR) vagy egy nem állami nyugdíjalapban (NPF). Hogy megtudja megtakarításainak méretét, a Gosuslugi internetes portálon, az oroszországi Nyugdíjpénztárban vagy a Saját dokumentumok egyik többfunkciós központjában ki kell rendelnie nyugdíjaszámlájának kimutatását. A kivonatban láthatja, hogy melyik alapban található megtakarítása, melyik évben ment oda, valamint a nyugdíjmegtakarítások összegét is, feltüntetve azt, hogy hány befizetést hajtottak végre a számlájára a munkáltatók, és hogy milyen befektetési jövedelmet szerzett az Ön számára a nyugdíjalap.

A nyugdíjmegtakarítások, akárcsak a lakosság banki betétei, nem veszíthetők el, ők az állami garanciarendszer védik, hasonlóan a betétbiztosítási rendszerhez. De a betétektől eltérően, ahol a betét összege és a felhalmozott kamat is biztosított, egy összetettebb mechanizmus működik megtakarításokkal.

Nézzünk meg egy példát egy hozzájárulásról. Ön betétet hoz a bankba, a bank kamatot felszámít rá. Hasonlóképpen, megtakarítás: a munkáltatói hozzájárulásokat a megtakarítási számláján jóváírják, és az alap ezen hozzájárulásokból befektetési jövedelmet halmoz fel. Ha valaki öt évig egy alapban tárolja megtakarításait, akkor az összes jövedelmet, amelyet ezen idő alatt megszereztek, számláján nyilvántartják, és az állam garantálja. Ha azonban az ötéves időszak nem tart fenn, és a megtakarításokat idő előtt átadja egy másik alapnak, akkor elveszíti a jövedelmet, amelyet az előző nyugdíjbiztosító szerzett.

Ezért, mielőtt megállapodást kötne egy másik nem állami nyugdíjpénztárral, érdemes felvenni a kapcsolatot az alapdal, amely most kezeli a megtakarításait, és meg kell határoznia, hogy milyen jövedelmet szerzett az Ön számára. Az alap megad egy konkrét összeget - nem elvont százalékban, hanem ezer forintban, és előre meg tudja becsülni, hogy egy korai átmenet mennyibe kerül. Minél nagyobb a számla mérete, annál nagyobb a befektetési jövedelem abszolút értékben. Tehát melyik alapot választja?

Hogyan válasszuk ki az NPF-et magadnak, milyen előnyei vannak?

Az NPF-k fő előnye a magasabb jövedelmezőség és az a lehetőség, hogy megválaszthassák az Ön számára legmegfelelőbb szervezetet. Milyen paraméterekre érdemes figyelni?

Alap visszatérítése. Elsősorban erre a mutatóra kell figyelni, mert a nyugdíja nagysága végül ezen számoktól függ. Minél hatékonyabb a társaság befektetési politikája, annál előnyösebb az Ön számára.

Hol láthatom ezeket a számokat? Maguk az alapok hivatalos webhelyein, mert az orosz törvények szerint ennek az információnak minden felhasználó számára hozzáférhetőnek kell lennie. Az év végén az adatok a CBR weboldalán is megjelennek általános jelentések formájában.

Nyereségességi besorolás a központi bank szerint 2018 végén:
„GAZFOND nyugdíjfelhalmozás NPF” - kamatláb évente 9,12%,
Soglasie-OPS - 6,83%, az
„Első Ipari Szövetség” nem állami nyugdíjalap - 6,82 %,
Diamond Autumn - 6,81%,
NPF VTB Nyugdíjalap - 6,81%,
UMMC-perspektíva - 6,62%,
NPF NEFTEGARANT - 6,44%,
NPF Sberbank - 6,36%,
NPF Surgutneftegas - 6,27%,
NPF Oboronno ipari alap őket. V. V. Livanova “” - 5,83%.

A jövedelmezőség fontos, de mi lenne a megbízhatósággal? Ez a kérdés a nyereség felmérése után a következő. Ne üldözze meg a maximális százalékot, átfogóan értékelnie kell azt a szervezetet, amelyre stratégiai megtakarításait bízni fogja.

A megbízhatóság értékelését speciális - mind orosz, mind külföldi - hitelminősítő intézetek végzik. Gondosan megvizsgálják az összes információt, amely mind a munka történetéből, mind az NPF tevékenységeinek eredményeiből megszerezhető, és ezen adatok alapján értékelést adnak a megbízhatóságról, amelyre a végfelhasználók összpontosíthatnak.

A probléma az, hogy a különböző hitelminősítő intézetek eltérő adatokat szolgáltatnak. Például az orosz hitelminősítő intézet a megtakarítások jövedelmezőségén alapuló értékelést végez, és a Központi Bank nagyobb figyelmet szentel saját szavatolótőkéjének, valamint a biztosítási rendszerben való részvételnek. Az „NPF megbízhatósági besorolása” internetes kérésen keresztül önállóan információkat találhat, és kiválaszthatja az Önnek megfelelő beállítást.

Vegye figyelembe a résztvevők számát. Logikus azt feltételezni, hogy egy vagy több alapot előnyben részesítő polgárok nagy része azt sugallja, hogy az alap valóban kedvező feltételeket kínál. Ezen túlmenően: minél több ember van biztosítva a társaságban, annál több pénzt kap befektetni és megsokszorozni. Ez szintén fontos tényező több intézmény közötti választáskor. Meg kell vizsgálnia a beruházások és a fizetett nyugdíjak, a saját vagyon mennyiségét, valamint az orosz pénzügyi piac tapasztalatait is.

Ingyenes telefonos konzultációt kaphat nyugdíjával és / vagy újraszámításával kapcsolatban!
+3613530175

elérhetőségek

Budapest központjában található

(Viber, WhatsApp) +3613530175

1139 Budapest, Váci út 77

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a polgárok hivatalban történő befogadására csak előzetes bejelentkezés alapján kerül sor!

Hétköznap dolgozunk 10:00 és 19:00 között.

Telefon a felvételhez: +3613530175


E-mail: penzbeli_onyf@gmail.com